Sort results by
Sort results by

Tips för en vätskebalanserad sommar

Resorb

När sommarvärmen trycker på ökar också vikten av att behålla en bra vätskebalans för välbefinnandet. Resorb Original är brustabletter som hjälper till att enkelt och snabbt tillföra vätska och salter för en aktiv och varm sommar. 

– Vätskebalansen är alltid viktig för vårt välbefinnande men särskilt under sommarsäsongen då många är mer aktiva och glömmer att få i sig tillräckligt med vätska. Då är vätskeersättning ett effektivt sätt att snabbt få i sig både vätska och salter. Resorb Original är uppfriskande och den perfekta törstsläckaren för varma sommardagar, säger Tanja Wålinder, Senior Brand Manager Nestlé Health Science Nordic.

Tips för en vätskebalanserad sommar:

  • Vatten och salter är nödvändiga för att kroppen ska må bra. Vid träning eller fysisk aktivitet kan kroppen förlora mer vätska än vad den får i sig. Här kommer några tips på hur du kan hålla koll på vätskebalansen i sommar.
  • För att bidra till att återställa vätskebalansen i kroppen, är vätskeersättning det bästa både vuxna och barn kan dricka. Läs rekommendationer på 1177.se.
  • Tänk på att underhålla vätskebalansen i kroppen under varma sommardagar och regelbundet tillföra vätska.
  • Se till att hålla dig vätskebalanserad även om du inte känner dig törstig.
  • Fysisk prestation minskar när vätskebalansen är störd, särskilt under varma dagar. Var extra noga med att tillföra vätska och salter när du är fysiskt aktiv, jobbar utomhus eller tränar i sommar.
  • Du kan med fördel dricka vätskeersättning cirka 10–15 minuter innan träningspass eller fysisk aktivitet.
  • Regelbundna små vätskeintag är mer effektivt än ett stort intag av vätska.

 

Resorb-familjen består av flera olika varianter med goda smaker - Resorb Balance, Resorb Boost, Resorb Sport samt Resorb Original med apelsin-, hallon- och päronsmak.
Det är viktigt med en varierad, balanserad kost och en sund livsstil.