Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé for Healthier Kids

I dagens samhälle rör sig många barn för lite och äter inte tillräckligt hälsosam mat, det gör att barn mår sämre och ohälsan ökar. Som världens största livsmedels- och dryckesföretag är vi fast beslutna att göra vad vi kan för att ändra på det.

 

Nestlé for Healthier Kids är ett program som omfattar alla våra initiativ för att ge barn en så hälsosam uppväxt som möjligt. Det inkluderar hur vi förbättrar våra produkter genom att öka mängden av de ingredienser vi bör äta mer av, som fullkorn och grönsaker, och minska mängden av det vi bör äta mindre av, som salt och socker. En annan del av Nestlé for Healthier Kids är vårt arbete tillsammans med friidrottsklubbar för att få barn att röra mer på sig.

Våra idrottsklubbar

 

En del av Nestlé for Healthier Kids programmet är våra samarbeten med de nationella friidrottsförbunden i Finland och Norge. Varje år organiserar vi idrottsklubbar där tusentals barn får röra på sig och prova på friidrott. Barnen får samtidigt information om hur man äter hälsosamt, självklart baserat på nationella rekommendationer. Liknande samarbeten finns i över 80 länder runt omkring i världen och är en del i vårt mål att hjälpa 50 miljoner barn att leva ett hälsosammare liv tills 2030.

 

Hälsans Kök
.
Cheerios Havre
.
Nestlé for Healthier Kids
Finlands Friidrottsförbund
Sen 2014 har vi tillsammans med Finlands Friidrottsförbund och lokala friidrottsklubbar hjälpt över 50 000 barn bli mer aktiva. Barnen kan antingen delta i friidrottsträningar efter skoltid, eller delta i aktivitetsutmaningar med skolklassen.
Norges Friidrottsförbund
Sen 2018 har vi tillsammans med Norges Friidrottsförbund och lokala friidrottsklubbar organiserat sommarklubbar där barn får träna och pröva på friidrott. Första året deltog ungefär 7 000 barn över hela Norge.
Globala hemsidan för Nestlé for Healthier Kids hittar man här.