Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
I dagens samhälle rör sig många barn för lite och äter inte tillräckligt hälsosam mat, det gör att barn mår sämre och ohälsan ökar. Som världens största livsmedels- och dryckesföretag är vi fast beslutna att göra vad vi kan för att ändra på det.

 

Nestlé for Healthier Kids är ett program som omfattar alla våra initiativ för att ge barn en så hälsosam uppväxt som möjligt. Det inkluderar hur vi förbättrar våra produkter genom att öka mängden av de ingredienser vi bör äta mer av, som fullkorn och grönsaker, och minska mängden av det vi bör äta mindre av, som salt och socker. En annan del av Nestlé for Healthier Kids är vårt samarbete med Friidrottsförbund i Norge, Finland och Sverige för att få barn att röra mer på sig och äta bättre.

Vår ambition med Nestlé for Healthier Kids är hjälpa 50 miljoner barn till ett hälsosammare liv fram till år 2030.

 

Nestléspelen

Nestléspelen är ett samarbete mellan Nestlé och Svensk Friidrott som syftar till att förbättra hälsan hos barn. Svensk Friidrott och Nestlé kompletterar varandra väl och skapar en symbios, där Svensk Friidrott står för expertisen inom fysisk aktivitet och Nestlé inom nutrition.

Tillsammans har vi skapat ett initiativ där barn får röra på sig och lära sig om att äta hälsosamt. Friidrottsklubbar över hela Sverige organiserar aktiviteter med syfte att få barn att börja träna friidrott och introducera dem till tävlingar på ett sätt som passar barn. Barnen får samtidigt information om att äta hälsosamt, som är sammanställt av näringsexperter på Nestlé. 

Mat är roligt
Utöver att röra på sig är det viktigt att äta bra och god mat. Nestlé har tillverkat livsmedel i över 150 år och vi vet hur mycket glädje mat kan tillföra. Med Nestlé-lekene vill vi föra denna glädje vidare till barnen, och samtidigt lära dem att äta på ett sätt som är bra för hälsan och miljön. Vi har därför tagit fram ett utbildningshäfte och lek och lär-videos tillsammans med Svensk Friidrott. I länken till höger kan du ladda ner materialet.