Sort by
Sort by

Bra val från starten

Bra val från starten

Att lära barn vad som är hälsosamt och inte är en sak, men att få dem att äta hälsosamt är något helt annat.

”Som förälder vet jag allt om att det inte alltid finns ett samband mellan teori och praktik”, säger Per Frank, nutritionschef på Nestlé Norden. ”En av anledningarna till det är bra och goda matalternativ. På Nestlé vill vi inspirera till en hälsosam och aktiv livsstil och samtidigt erbjuda produkter som både smakar bra, är hälsosamma och gjorda med respekt för planeten”, säger Frank.

Genom initiativet Nestlé for Healthier Kids vill företaget hjälpa 50 miljoner barn över hela världen till ett hälsosammare liv fram till 2030. I Sverige samarbetar Nestlé med Svenska Friidrottsförbundet vilket har lett till Nestléspelen, ett initiativ för barn i åldern 6-12 år verksamma i friidrottsklubbar över hela landet. 

”Nestlé for Healthier Kids berör många av de områden som vi anser är viktiga för att säkerställa en hållbar framtid. Det handlar om fysisk aktivitet, det handlar om att äta hälsosamt med mer grönsaker, frukt, bär och fullkorn – och det handlar om att skapa en medvetenhet om att det vi äter också påverkar världen, säger Per Frank.

I flera år har Nestlé arbetat med att förbättra näringsvärden för sina produkter genom att skära ner på salt, socker och mättat fett och lägga till mer fullkorn. De senaste åren har växtbaserad mat blivit ett stort fokusområde för företaget.

”Det ska vara lätt att äta mindre rött kött. Genom vårt varumärke Hälsans Kök erbjuder vi växtbaserade korvar, nuggets, hamburgare och falafel som alternativ till barnens traditionella favoriter. Detta gör det lättare för föräldrar att öppna sina barns ögon för alternativa och mer hållbara proteinkällor”, säger Per Frank.