Sort by
Sort by

Så pimpar du frukostflingorna

Så pimpar du frukostflingorna

För många av oss är frukosten stressig. Det kan vara svårt att få tiden att räcka till för en god och näringsrik frukost. Men faktum är att det inte behöver ta så mycket tid. En balanserad frukost är en god start för dig och din familj.

- Frukost kan vara en viktig källa till fibrer och kalcium. Många av oss äter spannmålsprodukter med mjölk eller yoghurt, ägg, ost, frukt och bär. Det är bra att välja frukostprodukter som innehåller fibrer och fullkorn som får våra tarmar att jobba. Ett generellt tips är att välja produkter med högt fullkornsinnehåll, och med nyckelhålssymbolen med en låg halt av socker och fett och mycket fibrer och fullkorn, säger Emmelie Augustsson, näringsspecialist på Nestlé Nordic.

Nestlé vill underlätta din vardag och hjälpa dig att få tid över. Därför tycker vi att det är dags att du börjar din dag med en god måltid. Det kan vara svårt att hitta på vad man ska äta - speciellt till frukost, som många inte ser som dagens viktigaste måltid utan snarare som en måltid som man stressar sig igenom. Vi har försökt att göra det lite enklare för dig, med två goda och enkla recept. Det går snabbt att förbereda och är både gott och nyttigt.

1. FITNESS med kiwi

Ingredienser

½ kopp yoghurt naturell
1 kiwi
ca. 50g Nestlé FITNESS
2 tsk honung
Lite myntblad

Så här gör du:

Häll yoghurten i en skål och toppa med kiwi, malda mintblad, FITNESS och honung.

Tips! Blanda med lite kokos för tjockare konsistens och mer smak.

2. FITNESS med granatäpple och kultura

Ingredienser

1 granatäpple
1 kopp cultura med hallonsmak
2 msk Nestlé FITNESS

Så här gör du:

Kärna ur granatäpplet och lägg en handfull kärnor i ett glas. Lägg på halloncultura och toppa med FITNESS. En kickstart på dagen.

Tips! Prova färsk cultura och passionsfrukt eller mango-kuber i stället för granatäpple.