Sort results by
Sort results by

Allt fler väljer att äta växtabaserad mat i större utsträckning, en viktig orsak är alla de nya smaker och recept som fångar intresset och öppnar dörren till en ännu större värld. Nya produkter och recept gör växtbaserad mat enkel nog att servera till vardags, och god nog att servera till helgen.

Utöver smak finns det många orsaker att välja växtbaserat, det kan vara hälsa, djurhantering eller miljö. Vår planet står inför stora utmaningar, en av de största faktorerna är de utsläpp som produceras av den mat vi äter. Den främsta insatsen du kan göra för att minska utsläppen från maten som produceras är att välja växtbaserad mat (ref). 

Att äta växtbaserat handlar inte nödvändigtvis om att helt utesluta kött, mindre steg har också en avsevärd effekt. Det kan handla om att pröva olika vegetariska alternativ tills man stöter på sin favorit, eftersträva någon eller några vegetariska dagar i veckan, eller laga växtbaserad mat till våra barn så att nästa generation lär sig uppskatta det. 

Hälsans Kök har funnits i Norden i över 50 år, vill du läsa mer om hur vi arbetar med att göra växtbaserad mat enklare och godare eller få inspiration till nya recept, besök Köks hemsida.

Referens

https://science.sciencemag.org/content/360/6392/987