Sort results by
Sort results by

På Nestlé arbetar vi konstant med att förbättra på våra produkter. Samtidigt som smak står i centrum, eftersträvar vi en så  bra näringssammansättning som möjligt. Vi minskar mängden salt, socker och fett, samtidigt som vi ökar mängden fullkorn, nötter och grönsaker. Vi arbetar även med att införa växtbaserade proteinkällor.

Folkhälsan och miljön har under en lång tid stått inför stora utmaningar till följd av den mat vi äter. För att bidra så gott vi kan till att lösa utmaningarna, har Nestlé sedan tidigt 2000-tal ett antal åtaganden om att förbättra våra produkter. Åtagandena ställer höga krav på våra produkter, och därför bedriver vi en omfattande forsknings- och utveklingsverksamhet; varje år investerar vi kring 1,7 miljarder CHF (motsvarar ca 161 miljarder SEK) och vi har omkring 3 900 aställda inom forskning. Här kan du läsa mer om vad vi gör:  https://www.nestle.com/randd

När vi utveklar en produkt gör vi det alltid stegvis i små steg över tid, det gör vi för att inte smaken plötsligt ska förändras för markant. Några exempel på hur vi arbetar är KitKat Ruby, Original KitKat och KitKat Milk & Cocoa.

KitKat Ruby lanserades 2019 och är ett exempel på hur vi utvecklat vår ursprungliga 4-Finger KitKat Original. KitKat Ruby är tillverkad av rubinfärgade kakaobönor vilket ger den en unik fruktig smak och färg – utan tillsatta färgämnen. Dessutom innehåller KitKat Ruby 4,7% mindre socker jämfört med den KitKat Original.

Vi har även förbättrat vår KitKat Original, sen 2006 har vi minskat sockermängden med 6,2% till 45 g/100g. I vår KitKat Milk and Cocoa har vi ersatt en del av sockret med mer kakao och mjölkpulver.