Sort by
Sort by

Mindre salt och socker

Mindre salt och socker

I över 150 år har Nestlé producerat livsmedel som uppskattas av miljoner människor över hela världen. Vi är stolta över att så många människor uppskattar våra produkter och vill självklart att de ska fortsätta njuta av dem. Samtidigt är vi väl medvetna om de utmaningar inom fetma och folkhälsosjukdomar som samhället står inför.

Därför har vi bestämt oss för att göra våra produkter mer hälsosamma utan att kompromissa med smaken. Vi förbättrar våra produkter genom att tillsätta mer fullkorn och grönsaker samtidigt som vi minskar mängden salt och socker. Mellan 2014-16 har vi sänkt mängden salt med 10,5% och socker med 8% i våra produkter, fram till 2020 har vi åtagit oss att sänka saltet ytterligare 10% och sockret 5%.

Eftersom vi ställer höga krav på varje enskild produkt är det väldigt omfattande och tidskrävande att förändra ett recept. För att garantera att våra produkter håller måttet har vi utvecklat ett system med kriterier för näringsinnehåll som måste uppfyllas, det innebär att om en produkt exempelvis innehåller för mycket socker eller salt fortsätter vi att förbättra den.

När produkten uppfyller kriterierna måste den utmärka sig i ett smaktest, därefter är den redo att lanseras. På det sättet har vi gjort över 9 000 produkter mer hälsosamma.

 

more%20nutritious%20nestle.jpg

Det är viktigt för oss att alla människor som uppskattar våra produkter är med på vår resa mot ett hälsosammare och lyckligare liv. För att inte göra dessa individer besvikna, har vi valt att förbättra våra produkter stegvis. Genom att gå varsamt fram säkerställer vi att att vi kan bevara den goda smaken.

Nedanför kan du se ett exempel på hur vi arbetar, över en längre tidsperiod har vi sänkt innehållet av socker i våra Nesquick frukostflingor med 30% samtidigt som ökat andelen fullkorn till 45%.

sugar%20wholegrain.jpg
nesquik%20nestle.jpg