Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Svensk Friidrott och Nestlé inleder samarbete – lanserar Nestléspelen

Tillsammans med Svensk Friidrott lanserar vi nu Nestléspelen – ett initiativ i syfte att få fler barn i rörelse, hjälpa föreningar att arrangera aktiviteter för barn och sprida kostråd.
Nestléspelen

Nestléspelen är ett samarbete mellan Nestlé och Svensk Friidrott. Tillsammans har vi skapat ett initiativ där barn får röra på sig och lära sig om vikten att äta hälsosamt. Idrottsklubbar över hela Sverige organiserar aktiviteter för att inspirera barn till fysisk aktivitet genom friidrott och introducerar dem till tävlingar på ett sätt som passar barn. Barnen får samtidigt information och goda råd som ska ge en positiv inställning till mat.

- Det känns jättekul att Nestléspelen äntligen är igång. Vi ser konceptet som en bra möjlighet för våra föreningar att testa nya typer av aktivitetsformer för barn. Vi hoppas att barnen ska tycka att detta är en rolig serie av aktiviteter som gör att de får testa lekfull friidrott i alla dess former, säger Frida Hogstrand, barn- och ungdomsansvarig på Svensk Friidrott.

Nestléspelen är en del av Nestlé for Healthier Kids, ett globalt program som omfattar alla Nestlés initiativ för att ge barn en så hälsosam uppväxt som möjligt. I programmet ingår utveckling av hälsosammare produkter samt råd till familjer inom områdena näring och motion. Målet att hjälpa 50 miljoner barn att leva ett hälsosammare liv till 2030.

- I dagens samhälle rör sig många barn för lite och äter inte tillräckligt hälsosam mat, det gör att de mår sämre och ohälsan ökar. Som världens största livsmedels- och dryckesföretag är vi fast beslutna att göra vad vi kan för att ändra på det, Per Frank, Nutrition, Health and Wellness Manager på Nestlé.

Läs mer om Nestléspelen och Nestlé for Healthier Kids här.

För mer information, kontakta:
Mikael Lindgren, kommunikationschef Nestlé Sverige
E-mail: [email protected]
Tel: 0768 798 513