Sort results by
Sort results by

Nestlé intensifierar omvandlingen till mer hållbara förpackningar

Nestlé intensifierar omvandlingen till mer hållbara förpackningar
Back to Press releases

Nestlé intensifierar nu sina åtgärder för att göra 100% av förpackningarna som företaget använder antingen återvinningsbara eller återanvändbara fram till 2025 och samtidigt minska användningen av jungfruplast med en tredjedel under samma period. Nu presenterar företaget ett antal åtgärder som innefattar en investering på 30 miljoner dollar för att öka användningen av återvunnen plast godkänd för livsmedelsförpackningar i USA, ett påfyllningssystem för sällskapsdjur i Chile och helt nya återvinningsbara pappersförpackningar för Maggi bouillonkuber i Frankrike. 87 procent av Nestlés förpackningar är redan återvinningsbara eller återanvändbara.

"Vi har gjort framsteg i vår resa mot en avfallsfri framtid, men vi är också medvetna om att vi har mycket arbete kvar. Som världens största livsmedels- och dryckesföretag är vi fast beslutna att utnyttja vår storlek och räckvidd för hantera avfallsproblem kopplade till förpackningar var vi än befinner oss”, säger Véronique Cremades-Mathis, global chef för hållbara förpackningar på Nestlé.

Även om COVID-19 har inneburit ytterligare utmaningar kvarstår företagets engagemang inom hållbara förpackningar. Nestlé fortsätter att spela en ledande roll för att lösa problemet med plastföroreningar genom sin strategi byggd på tre pelare som lanserades i januari 2019:

Pelare 1: Utveckla nya förpackningar

Övergång till pappersförpackningar i olika format.

 • Till exempel finns chokladplattan från Smarties nu i återvinningsbar pappersförpackning i Storbritannien.
 • Barnmat från Gerber och Piltti använder en helt ny förpackning gjord av monomaterial som är utformad för att öka återvinningsvärdet.
 • Nespresso har introducerat nya kapslar tillverkade av 80% återvunnet aluminium, ett viktigt steg mot cirkularitet.
 • Nestlés vattenverksamhet har fördubblat mängden rPET som använts sedan 2019 i den amerikanska vattenportföljen till 16,5%.

 

Pelare 2: Bidra till en avfallsfri framtid

 • I augusti 2020 nådde Nestlé Philippines plastneutralitet. Detta innebär att Nestlé samlade in och behandlade samma mängd plast som användes för de produkter som såldes och förhindrade ytterligare flöde av plast till deponier och i havet.
 • Tillsammans med Project STOP skapar Nestlé ett hållbart avfallshanteringssystem och hjälper till att minska föroreningar av plast i Indonesien.
 • Nestlé lanserade en testversion för att samla, sortera och bearbeta mjuk plast i Australien.
 • Nestlé skalar upp återanvändningsbara och påfyllningsbara alternativ för sällskapsdjursfoder och snabbkaffeprodukter, till exempel genom samarbete med start up-företaget MIWA i Schweiz.
 • Nestlé jobbar för design och implementering av prisvärda och effektiva obligatoriska system för utökat producentansvar. Nestlé har identifierat 20 länder som står för 50% av företagets plastanvändning, där företaget stöder återvinningsavgifter och avfallshanteringsinfrastruktur.

 

Pelare 3: Driva förändring av beteende

 • Nestlé lanserar ett hållbart utbildningsprogram för förpackningar för över 290 000 anställda för att påskynda en beteendeförändring och hjälpa företaget att uppnå sina förpackningsmål.
 • Nestlé introducerade en digital plattform för att hjälpa konsumenter att kassera sitt förpackningsavfall i Italien.
 • Nescafé Dolce Gusto lanserade en konsumentutbildningskampanj för att främja återvinning i Tyskland och Mexiko.
 • Nestlé främjar positiva förändringar genom skolprogram, såsom Tunuyan Verde-projektet i Argentina.
 • Piloterna Algramo (Chile), MIWA (Schweiz) och Loop (Frankrike) med påfyllningsbara och återanvändbara förpackningslösningar erbjuder en ny shoppingupplevelse.

 

Dessutom meddelade företaget att man försöker identifiera och stödja innovativa lösningar genom Nestlé Creating Shared Value (CSV) priset, som lanseras den 30 september. I samarbete med den ideella organisationen Ashoka tilldelas Nestlés CSV-pris 250 000 CHF nya innovationer för systemförändring inom områden som exempelvis alternativa leveranssystem och grundläggande lösningar för hantering av plastavfall.

Utveckling och testning av nya mer miljövänliga förpackningsmaterial genomförs genom Nestlé Institute of Packaging Sciences, det första i sitt slag inom livsmedelsindustrin. Avdelningen har cirka 50 forskare som forskar på förpackningar för att säkerställa att nya material är både säkra och användbara. Forskningsresultaten inkluderar nya påfyllningsbara eller återanvändbara system, förbättrat material, ett nytt barriärpapper och införandet av mer återvunnet innehåll i Nestlés förpackning. Institutet arbetar nära 180 förpackningsexperter i Nestlés globala FoU-nätverk samt med forskningsinstitutioner, nystartade företag och leverantörer. Nestlé kommer att fortsätta introducera alternativa förpackningsmaterial och nya leveranssystem, investera i infrastruktur och arbeta med konsumenter för att lösa utmaningen med förpackningsavfall.