Sort by
Sort by

Zoégas på plats under H22 City Expo

Helsingborg bjuder in världen till H22 City Expo – en internationell stadsmässa med över 350 programpunkter. Zoégas, som grundades i Helsingborg, är självklart på plats med flera aktiviteter och smakfullt kaffe.
 

H22 Zoégas
Back to Press releases

Den 30 maj slog Helsingborg upp dörrarna till staden genom en 35 dagar lång folkfest med ett brett utbud av workshops, experiment, kultur, musik, mat och underhållning för alla. 

Zoégas, som varit en självklar del av Helsingborg sedan starten 1886, kommer under den 35 dagar långa stadsmässan bjuda på 2022 års sommarkaffe och visa upp hur man jobbar med hållbarhet genom hela kaffekedjan – från böna till kopp.

-    Vi har flera spännande aktiveringar under H22 City Expo. Dels kommer vi berätta om vårt hållbarhetsprogram Coffee by Women i Östafrika som firade tioårsjubileum förra året. Vi berättar om vad programmet har inneburit och hur det har hjälpt tusentals kaffeodlare att skapa hållbara och förbättrade försörjningsmöjligheter. Självklart bjuder vi även på gott kaffe, säger Minette Rosén, råkaffeansvarig på Zoégas.

Zoégas lägger stor vikt vid hållbarhet och socialt ansvar och varje år investerar man i unika hållbarhetsprojekt kopplat till lanseringen av det aktuella årets exklusiva sommarkaffe. 2022 är inget undantag; inom ramen för årets projekt samarbetar Zoégas med lokala föreningar för att öka sociala kontakter för unga och främja jämställdhet. 

-    I år har vi valt att stötta ideella organisationer som arbetar för ökad jämställdhet och tillhörighet. Årets sommarkaffe har tydlig lokal förankring genom sin design inspirerad av Helsingborg och sitt unika hållbarhetsprojekt. Under H22 City Expo bjuder vi in alla att träffa de utvalda föreningarna och höra hur vårt arbete gör skillnad, säger Charlotta Carlström Balmont, Nordic Group Brand Manager på Zoégas.

Här kan du träffa Zoégas under H22 City Expo

  • 16 juni – Fredriksdal. En heldag med föredrag och aktiviteter på temat Framtidens arbetsplats. Zoégas finns på plats med en coffee corner och berättar mer om kaffets betydelse för en välmående arbetsplats
  • 17 juni – Drottninghög. H22 Talk om Zoégas sommarkaffe och det unika hållbarhetsprojektet tillsammans med lokala föreningar
  • 19 juni – Oceanhamnen. H22 Talk om Zoégas solhjälpsprojekt tillsammans med Öresundskraft i Rwanda, samt hållbarhetsprogrammet Coffee By Women             

 

Mer information om Zoégas programpunkter – anmäl dig till H22 talks nedan (Obs! begränsat antal platser):
https://www.h22cityexpo.se/program/zoegas-coffee-by-women
https://www.h22cityexpo.se/program/zoegas-summer-edition-2022


För mer information, kontakta
Mikael Lindgren, kommunikationschef Nestlé, 
e-mail: [email protected] tel: +46 768 798 513
Charlotta Carlström Balmont, Nordic Group Brand Manger, Zoégas 
e-mail: [email protected] tel: +46 702 13 30 67