Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Revolutionerande koncept med förrostade bönor förändrar kaffemarknaden

Efter år av forskning och utveckling lanseras nu Roastelier by Zoégas, som uppfyller varje passionerad baristas dröm – att få ge sina gäster en unik upplevelse för alla sinnen genom att rosta kaffe på plats i caféet.
Back to Press releases
Sep 25, 2019
Roastelier Zoégas

Roastelier gör det möjligt för cafégästen att se bönorna rostas, känna doften av de nyrostade bönorna för att sedan avnjuta kaffet. Första marknaderna i världen blir Sverige och Danmark.

Konsumenternas förväntningar på kaffeupplevelsen blir allt högre och Roastelier by Zoégas tar den till en ny nivå. Många passionerade caféägare drömmer om att kunna rosta sitt eget kaffe för att möta gästernas efterfrågan på större upplevelser. Utmaningen är att rostningen kräver stora investeringar och inte minst rostningsexpertis vilket medför att de flesta inte har möjlighet att köpa in utrustningen och rosta sitt eget kaffe. Men nu får alla caféer till en början i Stockholm/Mälardalsområdet, Skåne och Köpenhamn möjlighet att erbjuda nyrostat kaffe.

- Vi är stolta över att kunna erbjuda alla passionerade caféägare ett enkelt sätt att ge sina gäster en unik upplevelse genom att rosta kaffet på plats. Smaken och doften av nyrostat kaffe kommer nu kunna spridas till många fler, säger Linnéa Lind som är marknadschef på Nestlé Professional.

Roastelier bygger på en högteknologisk rost i bänkmodell som ger perfekt rostningsresultat varje gång samt två olika kaffeblandningar, båda noggrannt komponerade med certifierade kvalitetsbönor. Bönorna är förrostade, Prime RoastTM, vilket är ett unikt sätt att rosta bönorna där rostningen avbryts med exakthet i fabriken för att sedan slutföras på plats på caféet. Blandningarna kan rostas både som bryggkaffe och espresso och i tre olika rostningsgrader; ljus- mellan- och mörkrostat. Alla kopprofiler bjuder på olika karaktärer och smakupplevelser för att alla ska kunna hitta just sin favorit. Gästen kan även köpa med sig sitt nyrostade favoritkaffe hem för en extra njutningsfull stund hemma.

-Nu kan baristan erbjuda den fantastiska doften och smaken av nyrostat kaffe varje dag på ett enkelt sätt. Har man vant sig vid nyrostat kaffe från Roastelier by Zoégas vill man inte ha något annat sedan, säger Ola Persson, Master barista på Nesté Professional och känd från filmen Expedition Kahawa.

På 90-talet när espressomaskinen på allvar gjorde intåg på caféerna i Norden förändrade det konsumenternas förväntningar på kaffeupplevelser. Med Roastelier kommer nu ett helt nytt revolutionerande skifte i konsumenternas syn på färskt nyrostat kaffe.

-Nu är det plötsligt möjligt att kunna ge mina gäster en otroligt häftig kaffeupplevelse. Dessutom kommer jag kunna erbjuda hela 12 st olika smakprofiler på kaffet som även mina gäster kan köpa med sig hem, säger Indira Alikalfic, ägare på Café Schweizer, Kungliga slottscaféet och Ulriksdals slott som alla inom kort kommer att erbjuda sina gäster nyrostat kaffe.

För mer information kontakta: Annelie Barkelund, corp comms manager Nestlé.
[email protected] 072 - 703 23 86

Article Type