Sort by
Sort by

ZOÉGAS Summer Edition 2023

Nu är årets sommarkaffe från Zoégas äntligen här! Zoégas Summer Edition 2023 är en smakrik mörkrostblandning med toner av rabarber och nypon. Sommarkaffet säljs endast i begränsad upplaga och finns i handeln från mitten av april.
Zoegas Sommarkaffe
Back to Press releases

Årets sommarkaffe är en Rainforest Alliance certifierad blandning med Arabicabönor från Rwanda, balanserad med bönor från bland annat Brasilien och Burundi. 

I år har vi tagit fram en blandning som bjuder på en frisk fruktighet med lång eftersmak för att passa den svenska sommaren, säger Minette Rosén, råkaffeansvarig på Zoégas.

Zoégas lägger stor vikt vid hållbarhet och socialt ansvar och investerar därför årligen i unika hållbarhetsprojekt kopplat till lanseringen av det aktuella årets sommarkaffe. 2023 är inget undantag och årets projekt omfattar att förse utvalda kaffeodlare i Nzahaha, Rwanda, med getter i syfte att höja levnadsstandarden och skapa bättre försörjningsmöjligheter. 

I Rwanda har vi genom vårt hållbarhetsinitiativ Coffee By Women bidragit till att kvinnoledda odlargrupper ställt om från konventionell till certifierad ekologisk odling. En omställning som väntas förbättra levnadsvillkoren både socialt, ekonomiskt och i miljöhänseende, säger Minette Rosén.

Sommarkaffets signaturböna kommer från dessa kvinnoledda odlargrupper i Rwanda som Zoégas stöttar med utbildning i hållbar kaffeodling och goda tillverkningsseder. 

Traditionsenligt har årets sommarkaffe även fått en egen förpackningsdesign. Årets design är framtagen av illustratören Björn Rudnert som har inspirerats av Rwanda och det aktuella hållbarhetsinitiativet. 

Sommarkaffet har varsamt mörkrostats på Zoégas rosteri i Helsingborg och finns att köpa i begränsad upplaga i butik från vecka 15 både som hela bönor och malt kaffe. 

Zoégas Selected Editions är tillfälliga och exklusiva blandningar i begränsad upplaga på 100 procent Arabicabönor som rostas och koppas i Helsingborg. Med passion för mörkrost sedan 1886. 

För mer information, produktprover eller högupplösta bilder, kontakta:
Mikael Lindgren, Kommunikationschef Nestlé: [email protected] 
Lisa Irell, Senior Brand Manager för Zoégas: [email protected]