Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vem gör Nordens bästa kaffe på jobbet?

Back to Press releases
Sep 24, 2018

Vi dricker mest kaffe i världen i Norden och många koppar dricks på jobbet. Utvecklingen av kunnande och teknik gör att man numera kan förvänta sig riktigt gott kaffe även på jobbet. Torsdagen den 27 september, inför internationella kaffedagen, arrangeras Coffee Professionals Cup i Stockholm. I den prestigefulla tävlingen avgörs vilka kontorsbaristor som tar hem titeln ”Nordens bästa kaffe på jobbet”. Vinnande laget får 50 000 kronor.

Tävlingen hålls under Coffee Professionals Festival, ett event för dem som arbetar professionellt med kaffe. Det senaste årens kaffetrender har höjt kvaliteten på kaffe hemma och på kaffebarerna. Detta har även haft en positiv utveckling för kaffet på jobbet. Folk accepterar inte dåligt kaffe på kontoret längre och allt fler arbetsgivare inser också att kaffet de erbjuder måste vara gott.

- Vi på Nestlé Professional vill att alla ska kunna dricka gott kaffe på jobbet och arrangerar därför Coffee Professionals Cup. Med dagens kaffemaskiner på arbetsplatser kan man med rätt expertis få lika gott kaffe som på en kaffebar, säger Linnéa Lind, Nordic Marketing Manager från Nestlé Professional som är arrangör av Coffee Professionals Cup. Förrutom Coffee Professionals Cup finns det på festivalen flera aktiviteter att delta i:

  • På kaffeplantaget - Joanne Mugema, Sustainability Manager från Rwanda, finns på plats tillsammans med Zoégas råkaffeinköpare för att svara på frågor om hållbarhet inom kaffe.
  • På rosteriet - Zoégas Rostmästare utför rostningshantverket på plats.
  • Coffee Professionals Cupping Championship, där alla festivalbesökare kan testa sitt smaksinne och tävla i provsmakning av kaffe. Vinnaren går hem med 10 000 kr.
  • Latte Art tävling som alla festivalbesökare kan delta i.
  • I Z-baren bjuder baristor på både kaffe och baristashow.

I år är det sjunde året som tävlingen hålls. Själva tävlingsmomentet går ut på att tillaga fem olika sorters kaffe inom loppet av tio minuter. De fem kaffesorterna består av svart kaffe, en caffè latte, en espresso och en valfri kaffedrink där ingredienserna får väljas fritt. Bidragen bedöms på såväl kvalitet som kreativitet.

Coffee Professionals Cup är en del av Coffe Professionals Festival som i år har stort fokus på hållbarhet. Nestlé jobbar aktivt för att stötta kaffeodlarna med utbildningar och gratis kaffeträd. I år är Joanne Mugema från Rwanda inbjuden för att berätta hur klimatförändringarna påverkar odlarna och vad vi kan göra för att säkerställa ett hållbart odlat kaffe, för miljö, odlare och konsumenter.

Coffee Professionals Cup´s domare 2018:

Ida Cederlund, sensorikexpert Zoégas.

Ole J Sønstebø, Norsk kaffeinformation, European Coffee Brewing Center.

Peter Halldén, konditormästare. Juryordförande i SM för bagare och svensk juryman i EM för bagare.

Benny Petersson, Överdomare: Svenska Vendingföreningen.

Plats: Friends Arena, ingång B, Arenatorget. Solna Datum: Torsdagen den 27 september.

Tid: Coffee Professionals Festival pågår mellan 12.30-18.30.

Coffee Professionals Cup startar kl.14.00.

Arrangör: Nestlé Professional

Kontaktpersoner: Frågor från kaffeprofessionen kontakta: Linnea Lind, Nordisk Marknadschef Nestlé Professional: [email protected]

Frågor från media kontakta: Annelie Barkelund; Corporate communication & sustainability manager, 072-703 23 86

Article Type