Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rosa KitKat åter till Sverige

Back to Press releases
Mar 15, 2019

Förra året kunde svenska chokladälskare prova på den ovanliga rosa chokladbönan då KitKat Ruby lanserades tillfälligt i Sverige. Från vecka 12 återlanseras KitKat Ruby på den svenska marknaden. 

 

- Det var många svenskar som inte hann prova den rosa bönan sist och de som hann prova vill ofta ha mer. Därför är vi glada att kunna lansera KitKat Ruby igen på den svenska marknaden så att alla kan få glädje av den, säger Torben Rasmussen, Nestlé. 

Utökning i chokladfamiljen 

Vi är vana vid de traditionella chokladsorterna: mörk, mjölk och vit choklad. Ruby-choklad är en fjärde variant. Den är naturligt rosa i färgen och erbjuder en ny smakupplevelse med intensiva toner av bär – utan några tillsatser av smak eller färgämnen. Ruby har väckt stort intresse bland chokladälskare världen över sedan den lanserades för något år sedan.

KitKat som är gjord av Ruby-choklad introducerades initialt i Japan och Korea under namnet KitKat Chocolatory Sublime Ruby. Ruby-choklad skapades av schweiziske chokladmakaren Barry Callebaut, som har spenderat över ett decennium med att utveckla denna innovativa smak.

Denna unika fyrfingrade KitKat, gjord på Ruby-choklad, relanseras från vecka 12 i välsorterade Willys- och ICA-butiker runtom i Sverige. KitKat är ett av Nestlés ledande chokladvarumärken och representerar en unik kombination av tradition och innovation. Chokladen introducerades redan år 1935 och har sedan dess fått fans över hela världen.

Rekommenderat pris för KitKat Ruby är cirka 10.90-12.90 kronor. För mer information kontakta: Annelie Barkelund, corp communication manager, Nestlé. [email protected] 

 

Article Type