Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé säljer Kaffeknappen till Convini

Nestlé Nordic meddelar idag att företaget säljer Kaffeknappen, en stor leverantör av kaffe till arbetsplatser i Sverige och Norge, till Convini-koncernen. Uppgörelsen förväntas vara genomförd i juni 2018.

Back to Press releases
May 08, 2018

- Nestlé ser positivt på att Convini, som är marknadsledare vad gäller färdigmat till företag i Sverige, blir ny ägare till Kaffeknappen i Sverige och Norge. Nestlé tror att Convini med sin omfattande erfarenhet, tydliga fokus på tillväxt och digital utveckling kommer utveckla Kaffeknappen. Denna försäljning möjliggör också för Nestlé i Sverige och Norge att optimera portföljen och fokusera på våra kärnområden, säger Michiel Kernkamp, CEO Nestlé Nordic.

Uppgörelsen innebär att de 144 medarbetare som arbetar på Kaffeknappen, såväl som alla affärsaktiviteter relaterade till kunder, återförsäljare och samarbetspartners i både Sverige och Norge, kommer att övergå till Convini.

Nestlé kommer fortsätta att investera och växa i Sverige och Norge där företaget är marknadsledande inom ett stort antal kategorier såsom kaffe, barnmat, vegetarisk mat, konfektyr och katt- och hundmat. Nestlé kommer också att fortsätta att investera i och växa med Nestlé Professional, den del av företaget som erbjuder mat och dryck out-of-home.

For mer information kontakta: Annelie Barkelund, Corporate Communication, Nestlé [email protected] Tel: 072 703 23 86
Article Type