Sort by
Sort by

Hälsans Kök veggisar

Back to Press releases

Allt fler väljer att äta mindre kött för att måna om hälsan och miljön. Nu lanserar Hälsans Kök en ny serie grönsaksburgare för dem som vill äta gott, vegetariskt och nyttigt. Det nya sortimentet heter ”Veggisar” där basen är protein från linser, quinoa eller kikärtor.

image 

Enligt en ny undersökning som genomförts av YouGov på uppdrag av Nestlé anser 72 procent av männen och 81 procent av kvinnorna att det är en börda att laga middag på kvällen. I samma undersökning uppger 37 procent att de äter mer grönsaker idag än för fem år sedan och 28 procent uppger att de äter mindre kött idag. Det finns med andra ord behov av lättlagad nyttig vegetarisk mat. Veggisar är perfekta för en lättare måltid, där man bara kompletterar med en sallad och en röra. Om man vill ha en rejälare måltid kan man komplettera med valfri kolhydrat.

Veggisarna finns både i kyl- och frysdisken och kostar cirka 35 kronor för fyra stycken. Grönsaksbiffarna har ett högt proteininnehåll och kan därför bytas ut mot kött i måltiderna. Veggisarna är veganska och fiberrika. Veggisarna tillagas genom att stekas 6-8 minuter eller i ugn 180 grader i 11-13 minuter.

Fakta om Veggisar:
Har ett högt proteinvärde och kan därför ersätta kött i måltiderna.
Grönsaksburgarna är veganska och fiberrika.
Finns i både kyl- och frysdisken.
De frysta förpackningarna innehåller 4 stycken burgare á 80g.
Priset i butik är cirka 35 kronor.  

Fryst: VEGGISAR Kikärtor lanseras i butik den 16 maj. VEGGISAR Quinoa Grönkål lanserades i februari och VEGGISAR Röda linser lanserades i februari 2015 under namnet Linsbiffar. Båda får nytt utseende samtidigt som VEGGISAR Kikärtor lanseras.

Kylt: VEGGISAR Quinoa Grönkål lanseras i butik den 11 april. Samtidigt byter Linsbiffar namn till VEGGISAR Röda Linser och får nytt utseende.
Produktfakta: Vikt 160g. Innehåller 2 st burgare á 80g. Pris i butik: ca 29 kr.

 Har du frågor är du välkommen att kontakta Annelie Barkelund, corporate communication manager,  Nestlé; [email protected]