Sort by
Sort by

Bäst på hållbarhet: Nestlé leder industrin i Dow Jones Sustainability Index

Back to Press releases

En biogasanläggning som ger miljövänligt bränsle till en fabrik och hjälper bönderna i området. Bara ett exempel på det arbete som har gjort Nestlé ledande inom livsmedelsindustrin i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) 2016.

 
DJSI är ett globalt erkänt oberoende riktmärke som mäter utvecklingen för de största 2.500 globala företagen inom tre kategorier: ekonomiska, miljömässiga och sociala. Med en totalpoäng på 92 av 100, fick Nestlé branschens högsta poäng i alla tre kategorierna.

Dow Jones bild

 
Indexet lovordade Nestlé för åtgärder "som tagits för att omfatta mänskliga rättigheter i leverantörskedjan, samt dess branschledande åtgärder inom hälsa och nutrition”.

Nestlé tilldelades maximala 100 poäng inom kategorin för miljö, bland annat på grund av företagets åtagande att se till att dess produkter och tillverkningsprocesser är så bra som möjligt för miljön. För kategorin ”social” fick Nestlé 98 poäng. Även i Skandinavien tas ren produktion och hållbarhet på allvar.

"Vi är fast beslutna att inte ha något avfall från våra fem fabriker i Norden från 2020. Tre av dem har redan uppnått detta, inklusive vår svenska fabrik i Helsingborg, och de andra två är på rätt spår. Totalt sett återvinns eller produceras grön energi till 98 procent från vårt avfall från våra fem nordiska fabriker i år, säger Michiel Kernkamp nordisk chef, Nestle. 

Läs mer på: Dow Jones Sustainability Index website.