Sort by
Sort by

Nestlé tillkännager avtal om försäljning av sin Nordic Professional Premium Culinary verksamhet till Solina

Köpenhamn, 7 februari, 2024

Efter en strategisk översyn meddelar Nestlé att företaget idag har ingått ett avtal om att sälja sin Nordic Professional Premium Culinary verksamhet, som inkluderar varumärkena OSCAR och PULJONKI, samt två fabriker belägna i Roennede, Danmark och Juuka, Finland, till Solina. Avtalet förväntas slutföras i slutet av mars efter en informationsprocess med anställda vid behov.

"Vi är övertygade om att Solina blir en väldigt bra ny ägare och att de kommer skapa en gynnsam miljö för att fortsätta driva den starka utvecklingen för Professional Premium Culinary verksamheten i Norden. Beslutet att sälja denna del av vår verksamhet kommer att skapa de bästa förutsättningarna för framtida tillväxt samtidigt som det ger Nestlé i Norden möjlighet att fokusera mer på vår återstående out-of-home portfölj. Vi kommer fortsätta vår verksamhet i Norden med starka varumärken och erbjuda högkvalitativa livsmedels- och dryckesprodukter till nordiska konsumenter, både i och utanför hemmet", säger Torben Emborg, Nestlé Nordic Market Head.

Förvärvet av Oscar och Puljonki markerar en betydelsefull milstolpe i Solinas arbete att stärka sin närvaro inom den globala livsmedelsbranschen. Detta kommer ge varumärkena möjlighet att introducera sina högkvalitativa lösningar på nya marknader och till nya kunder.

"Förvärvet av Oscar och Puljonki stärker vår position inom food service sektorn både i Europa och globalt. Det ger Solina möjlighet att kunna erbjuda kunder inom casual dining sektorn innovativa matlösningar som utmärker sig genom smak, näringsinnehåll med mera. Genom förvärvet berikar och diversifierar vi ytterligare vårt omfattande sortiment inom sås och flytande produkter”, säger Anthony Francheterre, VD för Solina

Nestlé har varit engagerat i Professional Premium Culinary verksamheten i Norden sedan 2011, efter förvärvet av OSCAR & Puljonki-divisionerna inom Paulig Group. Denna avyttring gäller endast Nestlés Professional Premium Culinary verksamhet i Norden, medan alla andra nordiska kategorier förblir opåverkade. Nestlé Professional Zone Europe kommer fortsätta övervaka Premium Culinary utanför Norden, som för närvarande drivs under varumärket CHEF.

För mer information:
Solina: Alexander Wyckstandt [email protected]

[email protected]