Sort results by
Sort results by

Nestlé återkallar Nestlé Sinlac Specialgröt med serienummer 01960291R

Sinlac
Back to Press releases

Nestlé återkallar produkten Nestlé Sinlac Specialgröt, serienummer 01960291R, med bäst före datum 09.2021 eftersom kadmiumnivån i produkten inte uppfyller lokala lagstadgade krav. 

Kadmium är ett grundämne som förekommer naturligt i jord och vatten och kan därför komma in i frukt, grönsaker eller spannmål. Återkallelsen görs då analyser har visat att vissa produkter kan innehålla förhöjda halter av kadmium vilka överstiger lagstadgade krav inom EU.

De uppmätta nivåerna av kadmium innebär inte någon akut hälsofara vid konsumtion men produkten bör inte konsumeras. Förhöjda halter ska inte förekomma i Nestlés produkter och som en försiktighetsåtgärd stoppas den aktuella produkten för försäljning. 

Återkallandet berör endast produkten:

Artikel: Nestlé Sinlac Specialgröt
Förpackningsstorlek: 500 gram
Batchnummer: 01960291R
Bäst före datum: 09.2021

Vi på Nestlé beklagar det inträffade. Säkerheten och kvaliteten hos våra produkter är vår högsta prioriteret och vi kompromissar aldrig med konsumenters hälsa. Vi har redan vidtagit nödvändiga åtgärder för att lösa problemet vid vår tillverkningsanläggning och vi arbetar nära myndigheterna.

Vi ber alla konsumenter som har köpt produkten att inte konsumera produkten och återlämna den i butik för kompensation, alternativt kontakta Nestlés konsumentkontakt.

För mer information:
Konsumenter: Telefon: 020 299 200, e-mail: [email protected]