Sort by
Sort by

Nestlé och Baltic Sea Action Group satsar på hållbar produktion i Finland 

Nestlé och Baltic Sea Action Group satsar på hållbar produktion i Finland 

Nestlé Finland och Baltic Sea Action Group (BSAG), en ideell stiftelse, har inlett ett samarbete vars mål är att begränsa klimatförändringar och övergödning av Östersjön. Som en del av Nestlés Östersjöåtagande tillhandahåller företaget utbildning och stöd för jordbrukare att ställa om sin produktion till regenerativt jordbruk.

Den omfattande Carbon Action-plattformen som grundats av BSAG samlar finansiärer, jordbrukare, rådgivare, forskare och företag som jobbar aktivt med klimatfrågor.

I samarbete med BSAG kommer vi att utbilda våra kontraktsodlare som producerar ingredienserna för Piltti barnmat i Åbo och Puljonki såser och buljonger i Juuka. De nya odlingsmetoderna stävar efter att förbättra odlingsmarkens skick och regenerera ekosystemen på gården. Vi hoppas på att sprida kunskapen från Carbon Action-plattformen till andra länder där vi är verksamma.

Vi är verkligen glada över att Finland är en av pionjärerna inom regenerativt jordbruk. Samarbetet med BSAG ger oss möjlighet att engagera oss i detta arbete på en praktisk nivå. 65% av Nestlés koldioxidutsläpp kommer från den primära produktionen av råvaror. Därför kommer Nestlé under de kommande åren att investera stort i utveckling av miljövänliga uppströmsaktiviteter. Vi tror att samarbete med jordbrukare, forskare och beslutsfattare är avgörande för att bekämpa klimatförändringar


Ulla Luhtasela, hållbarhetschef Nestlé Nordic. 

- Vi är glada över att Nestlé ansluter sig till Carbon Action-plattformen. Vårt samarbete kommer att fokusera på verksamheten i Finland, men vi är naturligtvis också intresserade av den inverkan ett stort internationellt livsmedelsföretag kan få runt Östersjön och globalt, säger Michaela Ramm-Schmidt, VD för BSAG.

Genom denna åtgärd kan miljömedvetna föräldrar snart förse sina barn med lokalt producerad barnmat gjord på ännu mer hållbara råvaror.