Sort by
Sort by

Precis som du gillar vi att ställa de inte så självklara frågorna, så att vi kan komma med de inte så självklara svaren.

Växtbaserade alternativ förändrar vårt sätt att se på mat! Hamburgare tillverkas numera av sojaprotein, fisk- och skaldjursalternativ innehåller ärtprotein och växtbaserade drycker gjorda av gula ärtor kan adderas till en kopp kaffe eller en skål med flingor.
Att välja dessa alternativ kan hjälpa oss komma närmare en hållbar kost. Det finns många uppfattningar kring vad en hållbar kost egentligen innebär, men de har alla gemensamma ambitioner. För oss innebär en hållbar kost att den är bra både för vårt välbefinnande och för planeten, och vi vill göra vår del för att hjälpa framtida generationer att njuta av mat som vi gör idag.

För att skapa verklig förändring behöver vi alla bidra – hur kan vi hjälpa till att göra världen till en bättre plats genom små enkla förändringar i vår dagliga kost?

Visste du att 47 % av svenskarna tycker att de gör hållbara val idag men att hela 63 % vill göra ännu mer? Det visar en undersökning som TNS Kantar gjort för Nestlé.

Vi har satt ihop nio praktiska tips från olika källor1 som kan hjälpa dig att komma igång redan idag:

1. Ät mer frukt och grönsaker
2. Skaffa dig en kost som är rik på baljväxter och fullkorn

Har du testat Nestlé Fitness Original fullkornsflingor? Fullkorn är den främsta ingrediensen i flera av våra frukostflingor. När du handlar, leta efter nyckelhålsmärkningen på förpackningen. Den guidar dig till produkter som är låga i socker och salt, och rika på fullkorn. Du hittar den på vår Cheerios Oat.
 

fullkorn

 

3. Ät säsongens råvaror
4. Välj mer växtbaserad mat och dryck i din kost

Känner du till vår växtbaserade innovation, WUNDA? Det är vår senaste globala innovation inom växtbaserad dryck, gjord av protein från gula ärtor.
Testa på dina vänner! Grilla med vår Hälsans Kök växtbaserade Sensational Burger – kan du känna skillnaden i smak?

Nestlé växtbaserade innovation

 

5. Välj hållbara skaldjurs- eller skaldjursalternativ
Har du hört talas om VUNA? En av våra senaste globala nyheter, som på ett härligt sätt kan förvandla din sallad, wrap eller poke bowl!

6. Undvik att äta mer än nödvändigt, var uppmärksam på hur mycket din kropp behöver

VUNA

 

7. Håll utkik efter återvinningsbara förpackningar, undvik onödiga förpackningar och sortera förpackningarna på rätt sätt
8. Undvik matsvinn, låt din kreativitet flöda för att nya sätt att hantera dina rester
9. Håll vätskebalansen!

 

Food for thought: Varför inte använda den här checklistan vid din nästa gång du träffar familjen eller dina vänner? Inköpslistor, recept... panik! Men oroa dig inte, du behöver inte leta alltför långt bort. Vi har redan samlat några fantastiska recept och produkter som kan hjälpa dig att komma igång (och de smakar också riktigt bra): 

Att uppmuntra till hållbara kostvanor är en del av vår plan att stötta övergången till reagenerativ matsystem över hela världen. Join the movement!


1Källor:
FAO Guiding Principles 
EAT Lancet Commission Report 
The Eat Well Guide 
The Wheel of Five Factsheet