Whether you have years of work experience or you just graduated, there’s a job opportunity for you at Nestlé. Search for jobs here.
Fullkorn
Under en lång tid har vi ökat mängden av fullkorn i våra frukostflingor i Norden. Idag är fullkorn den första ingrediensen i alla våra frukostflingor.
För att ytterligare förbättra näringskompositionen i frokostflingorna tar vi också bort socker och salt. Som ett exempel har vi under de senaste decennierna minskat sockret i våra Nesquik-flingor med 30% och tillsatt 45% fullkorn.
Innan 2020: Tillägga åtminstone
- 750 miljoner portioner grönsaker
- 300 miljoner portioner näringsrika spannmåk baljfrukter och kli
- samt mera nötter och frön i våra produkter
Innan 2020:
Förutom att fullkorn är huvudingrediensen i våra ready-to-eat flingor för barn och unga, kommer alla våra Nestlé-flingor* vara en källa fiber, och innehålla mera fullkorn än någon annan ingrediens.
Ange implementeringsriktlinjer och kalkylera baslinjen baserat på uppgifter från 2016: 7,4 miljarder portioner fiberrika spannmål, circa 11 000 ton baljfrukter och 17 000 ton nötter och frön som redan tillagts till våra matvaror och drycker.
Mera fullkorn än någon annan ingrediens i varje portion flingor för barn och unga:
- 2017: 95%
- 2016: 93%
- 2015: 85% **