Sort by
Sort by

ZOÉGAS Summer Edition 2024 – stöttar kvinnliga odlare i Kenya

ZOÉGAS Summer Edition 2024
Back to Press releases

Nu är årets sommarkaffe från Zoégas äntligen här! Zoégas Summer Edition 2024 är en smakrik mörkrostblandning med toner av vanilj och vinbär. Sommarkaffet säljs endast i begränsad upplaga och finns i handeln från mitten av april.

Årets sommarkaffe är en smakkomposition på Arabicabönor från Kenya, balanserad med bönor från bland annat Burundi och Brasilien. En blandning med toner av vinbär och söt vanilj för en fruktig, frisk eftersmak. Signaturbönan kommer från Zoégas Coffee By Women projekt i Kenya.

I år har vi tagit fram en blandning som verkligen fångar känslan av sommar. Ett kaffe som lyfter fram de bästa smakerna som årstiden har att erbjuda. Med förföriska toner av vinbär och söt vanilj passar det perfekt för långa soliga dagar och ljumma kvällar, säger Minette Rosén, råkaffeansvarig på Zoégas.

Precis som tidigare har Zoégas valt att investera i ett unikt hållbarhetsprojekt i samband med lanseringen av sommarkaffet. I år stöttar Zoégas en kvinnoledd odlargrupp i Kenya med sötpotatisodling och getter för mer näringsrik mat och förbättrade försörjningsmöjligheter. Projektet väntas leda till förbättrade levnadsvillkor för kvinnorna.

Syftet med projektet är att ge stöd åt dessa kvinnliga odlare, inklusive äldre och gravida kvinnor, för att främja en näringsrik och varierad kost. Sötpotatis och getmjölk är utmärkta naturliga källor till flera näringsämnen och kan dessutom säljas för att bidra till ökad inkomst, säger Minette Rosén.

Traditionsenligt har årets sommarkaffe även fått en egen förpackningsdesign. Årets design är framtagen av illustratören Björn Rudnert som har inspirerats av ett färgstarkt Kenya och det aktuella hållbarhetsinitiativet.

Sommarkaffet har varsamt mörkrostats på Zoégas rosteri i Helsingborg och finns att köpa i begränsad upplaga i butik från vecka 15 både som hela bönor och malt kaffe. Rekommenderat pris är 66,95 kronor för det malda kaffet och 76,95 kronor för hela bönor.

Zoégas Selected Editions är tillfälliga och exklusiva blandningar i begränsad upplaga på 100 procent Arabicabönor som rostas och koppas i Helsingborg. Med passion för mörkrost sedan 1886.

För mer information, produktprover eller högupplösta bilder, kontakta:
Mikael Lindgren, Kommunikationschef Nestlé: [email protected]  
Lisa Irell, Senior Brand Manager för Zoégas: [email protected]