Vego som hela familjen gillar

Intresset för att äta och laga vegetariskt fortsätter att öka. Men tidsbrist medför att många tycker att middagen är en börda. Nu lanseras ”Hela familjens favvo” med vegetariska rätter som är enkla att tillaga.

Till pressreleaseraug 28, 2017

81% av kvinnorna och 72% av männen anser att det är jobbigt att laga middag.* Den främsta anledningen till att middagsbestyren upplevs som en börda är tidsbrist. En annan anledning som många uppger är att det är svårt att hitta mat som passar hela familjen, enligt Matbarometern.*

Hälsans Kök lanserar nu Hela familjens favvo, tre familjeprodukter som är testade av både barn och vuxna; Sojanuggets, Grönsaksbullar och Sojabullar. Med dessa produkter vill Hälsans Kök underlätta för familjer att äta mer vegetariskt. Alla tre är enkla att tillaga samt gjorda på naturliga ingredienser.

- Intresset att äta mer vegetariskt är stort både för dem som värnar om miljön och dem som vill äta hälsosamt och nu vill vi öka valmöjligheterna att laga vegetariskt på ett enkelt sätt, säger Johannes Erlandsson marknadschef.

Hela familjens favvo är tillgänglig för försäljning i butik i mitten av maj. De kommer att säljas i förpackningar på 700 gram för att räcka till hela familjen. Cirka pris i butik: 65 kronor.

Samtidigt lanseras en ny schnitzel som också är gjord med naturliga ingredienser. Schnitzeln har en förpackningsstorlek på 270 gram. Cirkapris i butik: 30 kronor.

Fakta om "Hela familjens favvo"

  • Produkter som passar och räcker till hela familjen
  • Gjorda med naturliga ingredienser
  • Enkla att tillaga
  • Testad av barn

Fakta om "Schnitzel" 270g

  • Gjord med naturliga ingredienser
  • Enkel att tillaga

* Matbarometern genomfördes 2016 på uppdrag av Nestlé för att kartlägga svenskarnas matvanor.