Zoégas lanserar malet kaffe i mindre förpackningar – gör det lättare att ha flera sorter hemma

Till pressreleaserHelsingborg,feb 10, 2014

Nu lanserar Zoégas nya, mindre förpackningar med malet bryggkaffe i tre olika smaker; Black Velvet, Mollbergs Blandning och nya Dark Forest. De mindre förpackningarna gör det enklare för konsumenterna att dricka olika kaffevarianter hemma. Lanseringen är ett svar på att svenskarna blir allt mer experimenterande i sin kaffekonsumtion.

Det nya förpackningsformatet är knappt hälften så stort som en vanlig förpackning; 225 gram i stället för 500 gram. En förpackning räcker till 36 koppar. Från och med den 10 februari finns förpackningarna i tre olika smaker: Black Velvet, med toner av knäck, ljus choklad och röda bär. Mollbergs Blandning, en mustig och elegant mörkrost och en av Zoégas populäraste blandningar. Samt nya Dark Forest, en smakrik och bärig mörkrost, innehållandes toner av enbär och en rad nyanser av mörka bär.

Precis som man ofta har flera sorters bröd, smör eller vin hemma så tror vi att man i allt större utsträckning kommer ha olika sorters kaffe. I takt med att folk blir mer och mer kaffeintresserade så varieras kaffedrickandet mer, säger Ida Cederlund, sensoriker på Zoégas.

De nya, 225 grams förpackningarna har ett rekommenderat pris på 22,90 kr och med mindre förpackningar blir det enklare och billigare för kaffedrickare att testa sig fram. Zoégas menar att svenska kaffedrickare alltmer upptäcker att olika sorters kaffe fungerar bäst i olika sammanhang.

Kaffeförpackningarna lanseras för första gången i februari på EDSDA On The Road – ett ambulerande evenemang i Stockholm, Göteborg och Malmö där heminredare och designers ställer ut sina möbler. Evenemanget är ett samarbete mellan Elle Decoration och Zoégas. EDSDA är en interiördesigntävling som anordnas av Elle i Sverige och internationellt. EDSDA On The Road är ett mobilt format där vinnarna i tävlingen åker runt och ställer ut.

Cathrine Ossborn, marknadschef Zoégas Nestlé Sverige AB
Tele: 042-19 91 64 eller 070–543 40 47
cathrine.ossborn@se.nestle.com

Marie Louise Elmgren, informationschef Nestlé Sverige AB
Tele: 042-19 91 27 eller 070-340 92 85
marielouise.elmgren@se.nestle.com