Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fullkorn

Our commitment: Increase vegetables, fibre-rich grains, pulses, nuts and seeds in our foods and beverages.

Under en lång tid har vi ökat mängden av fullkorn i våra frukostflingor i Norden. Idag är fullkorn den första ingrediensen i alla våra frukostflingor.

För att ytterligare förbättra näringskompositionen i frokostflingorna tar vi också bort socker och salt. Som ett exempel har vi under de senaste decennierna minskat sockret i våra Nesquik-flingor med 30% och tillsatt 45% fullkorn.

 

Color Box Html

 

Innan 2020: Tillägga åtminstone 750 miljoner portioner grönsaker, 300 miljoner portioner näringsrika spannmål, baljfrukter och kli, samt mera nötter och frön i våra produkter.
Color Box Html

 

Innan 2020: Förutom att fullkorn är huvudingrediensen i våra ready-to-eat flingor för barn och unga, kommer alla våra Nestlé-flingor* vara en källa fiber, och innehålla mera fullkorn än någon annan ingrediens.
Color Box Html

 

Ange implementeringsriktlinjer och kalkylera baslinjen baserat på uppgifter från 2016: 7,4 miljarder portioner fiberrika spannmål, circa 11 000 ton baljfrukter och 17 000 ton nötter och frön som redan tillagts till våra matvaror och drycker.
Color Box Html

 

Mera fullkorn än någon annan ingrediens i varje portion flingor för barn och unga:
 
  • 2017: 95%
  • 2016: 93%
  • 2015: 85% **