Fullkorn

Our commitment: Increase vegetables, fibre-rich grains, pulses, nuts and seeds in our foods and beverages.

Under en lång tid har vi ökat mängden av fullkorn i våra frukostflingor i Norden. Idag är fullkorn den första ingrediensen i alla våra frukostflingor.

För att ytterligare förbättra näringskompositionen i frokostflingorna tar vi också bort socker och salt. Som ett exempel har vi under de senaste decennierna minskat sockret i våra Nesquik-flingor med 30% och tillsatt 45% fullkorn.

 

 

Innan 2020: Tillägga åtminstone 750 miljoner portioner grönsaker, 300 miljoner portioner näringsrika spannmål, baljfrukter och kli, samt mera nötter och frön i våra produkter.

 

Innan 2020: Förutom att fullkorn är huvudingrediensen i våra ready-to-eat flingor för barn och unga, kommer alla våra Nestlé-flingor* vara en källa fiber, och innehålla mera fullkorn än någon annan ingrediens.

 

Ange implementeringsriktlinjer och kalkylera baslinjen baserat på uppgifter från 2016: 7,4 miljarder portioner fiberrika spannmål, circa 11 000 ton baljfrukter och 17 000 ton nötter och frön som redan tillagts till våra matvaror och drycker.

 

Mera fullkorn än någon annan ingrediens i varje portion flingor för barn och unga:
 
  • 2017: 95%
  • 2016: 93%
  • 2015: 85% **