Sort by
Sort by
En ansvarsfull livsmedelskedja

En säker leverans av högkvalitativa ingredienser är avgörande för att säkerställa en långsiktig hållbarhet i vår verksamhet. Vårt ansvarsfulla sourcingprogram spelar en nyckelroll för att uppnå detta. Genom ansvarsfulla inköpsrutiner kan vi ha en positiv social och miljöpåverkan på de samhällen vi arbetar med.

Vi arbetar med jordbrukare och leverantörer över hela världen och vårt mål är att utveckla samhällen, stödja landsbygdsutveckling, samtidigt som vi främjar jämställdhet och respekt för mänskliga rättigheter. Vi driver en rad olika hållbarhetsprogram för att kunna hantera de olika utmaningar som jordbrukssektorn står inför – till exempel en åldrande jordbrukspopulation, låg jordbrukarinkomst samt klimatförändringar.

Sedan 2018 har Nespresso samarbetat med Hispanic Federation och kaffebönder i Puerto Rico för att hjälpa till att återuppliva deras kaffeodlingar efter att orkanerna Maria och Irma förstörde 80 procent av öns kaffeträd. Detta partnerskap resulterade i lanseringen av Cafecito de Puerto Rico, Nespressos första Puertoricanska kaffe, som endast är tillgängligt för konsumenter i USA. Genom Nestlé Cocoa Plan arbetar vi för att förbättra jordbrukarnas liv och att motverka barnarbete överallt där vi är involverade i kakaoodlingar. All choklad exempelvis till KitKat kommer från vår Nestlé Cocoa Plan

Med hjälp av NESCAFÉ Plan och Farmer Connect har vi åtagit oss att hjälpa till att säkra kaffets framtid. Det gör vi genom att se till så att kaffeodlarna får hälsosamma, livskraftiga skördar och att kaffeodlingen förblir hållbar. NESCAFÉ Plan arbetar för att säkerställa att dagen då kaffeälskare måste vakna upp utan sin favoritdryck aldrig kommer.