2006-idag

Att skapa gemensamt värde

Nestlé uttalar sin syn på affärsverksamheten med “Creating Shared Value” det vill säga att “Skapa gemensamt värde” för första gången. Samtidigt lanseras Nestlé Cocoa Plan och Nescafé Plan för att ytterligare utveckla hållbar tillgång av kakao och kaffe. Samtidigt som man stärker sin position i traditionella segment, bröstmjölksersättning och fryst mat, stärker företaget även sitt fokus på medicinsk nutrition.

2006

Nestlé uttalar sin målsättning med att driva verksamheten genom att “Skapa gemensamt värde” varmed alla åtaganden för aktieägarna även måste skapa värde för de samhällen där företaget verkar samt inom samhället i stort. Nestlé förvärar Jenny Craig samt Uncle Tobys som tillverkar frukostflingor.

2007

Ett växande fokus på medicinsk nutrition medför att Nestlé förvärvar Novartis Medical Nutrition. Man köper också barnmatsföretaget Gerber och mineralvattenproducenten Sources Minérales Henniez.

2009

Ett forum för att “Skapa gemensamt värde” (Creating shared value) hålls i New York med experter för att diskutera globala utmaningar inom nutrition, vatten och utveckling på landsbygden och rollen företag har för att hjälpa till att lösa dem. Detta forum blir ett årligt evenemang.

2010

Nestlé förvärvar Kraft Foods verksamhet för fryst pizza. Nestlés Cocoa Plan och Nescafé Plan lanseras för att utveckla en hållbar leveranskedja av kakao och kaffe, förbättra sociala villkor för jordbrukarna och säkerställa att de går med vinst.

2011

Nestlé Health Science och the Nestlé Institute of Health Sciences etableras för att forska inom nutrition för utveckling av produkter med målsättningen att förhindra och behandla kroniska medicinska tillstånd. Nestlé blir det första företaget att samarbeta med Fair Labor Association (FLA) för att angripa barnarbete inom kakaobranschen.

 

2012

Nestlé förvärvar Wyeth Nutrition, tidigare Pfizer Nutrition, för 11.9 miljarder US-dollar för att stärka sin position inom nutrition för spädbarn.

2013

Nestlé Health Science köper det medicinska livsmedelsföretage Pamlab (USA) som specialiserat sig på medicinsk nutrition bland annat för patienter med depression. Vikt-företaget Jenny Craig säljs i USA och Oceanien.

2014

Genom Nestlé Skin Health tar Nestlé full kontroll över Galderma som är skapat med Lóréal 1981. Företaget avslutar också sitt joint venture med Innéov, ett kosmetiskt företag med kosttillskott som lanserades 2002. Galderma tar över delar av tillgångarna.

2015

Nesté lanserar Cailler, det äldsta Schweiziska chokladvarumärket, som sin första choklad av allra högsta kvalitet. Franska frysmatföretaget Davigel säljs.