Uppdaterade favoriträtter för småbarn

Högt näringsinnehåll, mycket grönsaker och ett recept som liknar hemlagat. Nestlé barnmat lanserar en uppdaterad version av många småbarns favorit ”Spagetti Bolognese”. Rätten är ekologisk och så lik en hemlagad måltid som det är möjligt. Maten är åldersanpassad med större bitar i takt med att barnet får fler tänder och kan tugga.

Till pressreleaseraug 28, 2017


 

- Vi vet att många småbarnsföräldrar har svårt att få barnen att äta tillräckligt med grönsaker. Vi vet också att de ingredienser barn ofta äter som små, vanligtvis följer dem livet ut. Barnens matvanor lägger grunden för vad de sedan kommer att äta som vuxna. Därför har vi en hög andel grönsaker i ”spagetti bolognese”, säger Josefin Sandberg Morén som ansvarar för Nestlés barnmat i Sverige.

Andelen grönsaker i ”Spagetti bolognese” är 67 procent

- Vi har också gjort allt vi kan för att måltiden på alla sätt ska efterlikna en hemlagad portion ock kryddat med oregano, från 8 mån. Vi använder bara klassiska råvaror och tillsätter inga konstigheter, bara rena råvaror utvalda efter de höga krav vi har på barnmat. Jag och min dotter har förstås själv provsmakat och tycker att vi har lyckats bra, säger Josefin Sandberg Morén på Nestlé.

Fakta om Nestlé Spagetti och köttfärssås:

 • Finns med åldersanpassat innehåll för åldersgrupperna från 6 månader, 8 månader samt 12 månader
 • Har ett högt näringsvärde
 • Innehåller 10 procent protein
 • Innehåller 67 procent grönsaker
 • Receptet är framtaget för att efterlikna hemlagat
 • Alla ingredienser är ekologiska
 • All Nestlés barnmat på glasburk på den svenska marknaden tillagas i Åbo, Finland
 • Utvecklad i samråd med näringsexperter och dietister.

För oss på Nestlé är det viktigt att ge varje barn en god start i livet. Ingredienserna måste vara de allra bästa, recepten goda och näringsvärdet ska vara rätt. Kraven vi ställer på våra råvaror är mycket högre än de redan stränga riktlinjer som myndigheterna har tagit fram för barnmat. Bara en liten del av allt som odlas uppfyller kraven för att bli barnmat och en ännu mindre del passerar igenom vårt nålsöga. I mer än 150 år har vi lagat mat för barn, så att allt det goda som naturen har att erbjuda bevaras – och precis som för all barnmat använder vi aldrig färgämnen, tillsatser eller andra artificiella ämnen.

Nykomlingar i barnmatsserien är:

 1. Nestlé ekologisk Spaghetti Bolognese 6 månader, 190 gram
 2. Nestlé ekologisk Spaghetti Bolognese 8 månader, 190 gram
 3. Nestlé ekologisk Spaghetti Bolognese 12 månader, 190 gram
 4. Nestlé ekologisk Banan och Blåbär 6 månader, 125 gram
 5. Nestlé ekologisk Äpple och Päron 6 månader, 125 gram
 6. Nestlé ekologisk Päron och Persika 6 månader, 125 gram