Har du en idé som kan hjälpa mänskligheten?

Nu har du chansen att ansöka om Nestlés CSV-pris, som innebär att du kan få drygt 3 miljoner kronor till att finansiera en idé som skapar ett ökat värde för mänskligheten och vår planet. En växande befolkning och klimatförändringar som påverkar jordbruket och vattentillgången negativt gör att världen idag måste hitta nya lösningar för att föda alla. Har du en idé som kan skapa ett ökat värde? Ansök om Nestlés CSV-pris.

Till pressreleaseraug 29, 2017

creatingsharedvalueVartannat år delar Nestlé ut ett pris på upp till 3,3 miljoner kronor till en aktör som tagit initiativ till något som skapar ökat värde i samhället. Priset kan gå till en NGO (icke statlig organisation), social entreprenör eller ett privat företag inom näring, jordbruk eller vatten.

Nestlé arbetar utifrån konceptet att skapa ett ökat värde. Alla som har att göra med oss, från odlare till slutkonsument, ska vinna på vår verksamhet. Vi tror att detta arbetssätt är enda vägen att gå om vi vill finnas i ytterligare 150 år och enligt många externa granskare är Nestlé branschledande i hållbarhet*.

I år går startskottet för ansökningar till CSV-priset år 2018 från Stockholm.

- Traditionellt har vi fått många ansökningar från Afrika och Sydostasien. Men vi ser att det finns en enorm kreativitet och ofta i kombination med kunskap om IT i Sverige. Kunskap som kan skapa ett ökat värde för mänskligheten. Kanske finns problemet i en del av världen och lösningen i en annan.  Därför väljer vi i år att lansera priset härifrån, säger Magnus Nordin, VD för Nestlé i Sverige.

I år samarbetar Nestlé med Ashoka som är ett globalt nätverk för sociala entreprenörer. Man kan ansöka om priset genom att fylla i ett formulär via denna länk:  ChangeMakers.com 

*Vill du veta mer vad externa granskare anser om Nestlés hållbarhetsarbete: http://www.nestle.com/csv/performance/external-assessments

Vid frågor om Nestlés hållbarhetsarbete kontakta Annelie Barkelund, informationschef, Nestlé.
Tel:  072-7032386