Zoégas tar fram sommarkaffe tillsammans med svensk kaffemästare

Till pressreleaserHelsingborg,apr 1, 2014

Idén om att göra ett nytt säsongskaffe började med att Christina Jorme, kvalitetstekniker och tidigare SM-vinnare i kaffe, testade ett kaffeprov från det alltid sommargröna Papua Nya Guinea. Nu lanseras Limited Blend No 5 Summer Edition, speciellt anpassad för sommarens alla smakupplevelser, från grillad mat till efterrätter som rabarberpaj och citronfromage.

Zoégas Limited Blend No 5 har en bas av högkvalitativ storbönig AA* från Papua Nya Guinea. Högvuxna, tvättade kaffebönor som odlats av småodlare i rik vulkanisk jord. I en komposition med högvuxet kaffe från Rainforest Alliance certifierade odlingar i Colombia får vi ett kaxigt och spännande kaffe med mycket smak av frukter och vilda bär.

"Människors mat- och dryckesvanor förändras mycket på sommaren. Vi kaffeproducenter har inte varit tillräckligt bra på att ta fasta på den förändringen. Men nu har vi ändrat på det", säger Cathrine Ossborn, marknadschef på Zoégas.

Kaffeinköpare från Zoégas åker ständigt världen runt efter kaffebönor av högsta kvalitet. Ibland kommer de över speciella råkaffe som bara finns i mindre mängd, kaffebönor som håller högsta kvalitet men som helt enkelt inte finns i den omfattningen som normalt behövs. Därför har de tagit fram Limited Blend.

"Våra föregående fyra Limited Blends har varit mycket lyckade då de har fungerat som intresseväckare för att upptäcka nya bönor och blandningar. Att intresset är så högt för nya smaker visar att människor i allt större utsträckning blir mer och mer nördigt intresserade av kaffe", säger Cathrine Ossborn.

Produktinformation

Zoégas Limited Blend No 5 finns i butik från vecka 15 med ett rekommenderat cirkapris på 68 till 70 kronor, för en förpackning på 500 gram. En förpackning räcker till cirka 80 koppar.

*AA en klassificering för stora kaffebönor.

Cathrine Ossborn, marknadschef Zoégas Nestlé Sverige AB
Tele: 042-19 91 64 eller 070–543 40 47
cathrine.ossborn@se.nestle.com

Marie Louise Elmgren, informationschef Nestlé Sverige AB
Tele: 042-19 91 27 eller 070-340 92 85
marielouise.elmgren@se.nestle.com