Nestlé for Healthier Kids

Idag står barnens hälsa inför många olika utmaningar. Barn i Norden motionerar för lite och äter inte så hälsosamt som de borde. Som världens största livsmedels- och dryckesföretag är vi väl medvetna om vilken roll våra produkter spelar i barnens hälsa. Vi har en lång historia att arbeta med barns hälsa och vi är fast beslutna att göra ännu mer.

Vi arbetar därför med vårt globala program Nestlé for Healthier Kids i Norden där vi kombinerar alla våra ansträngningar för att hjälpa föräldrar och vårdgivare att hjälpa barn att leva hälsosammare: från produktinnovationer och produktförbättringar till supporttjänster. Vi förbättrar näringskompositionen i vår portfölj för att bättre möta barns näringsbehov genom att främja fullkorn, växtbaserad mat och minska innehållet av socker, salt och mättat fett.

 

Finlands FriidrottsförbundI Finland har vi varit partner med Finlands Friidrottsförbund sedan 2014. Varje år anordnar de träningsövningar och aktivitetsutmaningar för skolorna. I 2017 aktiverade de över 8 000 barn i 20 olika skolor runtom i landet. Samarbetet med Finlands Friidrottsförbund är ett av stegen i vår resa för att nå vårt åtagande att hjälpa 50 miljoner barn att leva ett hälsosammare liv innan 2030. Läs mer här.
Norska FriidrottsförbundI Norge har vi ett partnerskap med Norska Friidrottsförbundet sedan maj 2018. Varje år organiserar de sport- och sommarsportklubbar i hela landet där barn kan prova olika sporter. Samarbetet med Norska friidrottsförbundet är ett av stegen i vår resa för att nå vårt åtagande att hjälpa 50 miljoner barn att leva ett hälsosammare liv innan 2030. Läs mer här.