I över 125 år har ZOÉGAS försett svenska kaffeälskare med mörkrostat kvalitetskaffe. När Carlos Zoéga grundade ZOÉGAS 1881 valde han att specialisera sig på mörkrostat kaffe. Han hyste ett passionerat förhållande till gott kaffe, en passion som än idag driver oss och som resulterar i att över 60% av allt mörkrostat kaffe som säljs i Sverige kommer från ZOÉGAS.

Fortfarande, efter mer än 130 år, är ZOÉGAS Sveriges största specialist på mörkrostat kaffe. Eftersom endast de allra bästa och finaste bönorna kan mörkrostas har mörkrost också blivit ett uttryck för kaffe med hög kvalitet. Som marknadsledare inom mörkrost utvecklar vi ständigt nya mörkrostblandningar för varje smak och gom. Sedan 1986 ingår ZOÉGAS i Nestlé-koncernen. Förutom i ditt hem finns ZOÉGAS på restauranger, företag, caféer samt butiker nära dig.

ZOÉGAS hållbarhetsinitiativ i Östafrika, Coffee By Women, har sedan 2011 skapat bättre försörjningsmöjligheter för kaffeodlare och bättre kunskap i hur kaffet odlas på ett hållbart sätt. Vi har som mål att minst 30 procent av de kaffebönder som utbildas i våra egna hållbarhetsprojekt ska vara kvinnor. Därför kallar vi vårt hållbarhetsinnitiativ för just Coffee by women.

Läs mer om Coffee by Women här.

Coffee By Women utbildningarna hjälper även kvinnorna i projekten dessutom utbildning i bland annat ledarskap, förtroendebyggande och självutveckling. Insatser som möjliggör fortsatt odling samt säkrare försörjning och som säkrar framtidens kaffeodlare. Initiativ är avgörande för att hjälpa kaffeodlarna med kunskap mot klimatförändringar och kvalitetshöjning för ökad försörjning. Fler än 42 000 kaffeodlare i Kenya och Rwanda har deltagit i Coffee By Women och fått ny kunskap och utökade resurser. Resultatet av Coffee By Women är ökad kaffekvalitet- och produktion per kaffebuske vilket ger mer betalt per kilo.

Köp Zoégas Online!

Köp ZOEGAS Mollbergs Blandning!

Köp ZOEGAS Skånerost!

Köp ZOEGAS Fikastund!